robbermg

В неделя цялото семейство отиваме на гости на баба и дядо. Прекарахме там известно време, като аз в един момент взимам колата и изчезвам за един час. Връщам се, за да взема всички и да си ходим. Баба и дядо живеят кажи-речи само в една стая от цялата къща, и по навик като ходим на гости си оставяме връхните дрехи не на претрупаната закачалка в тяхната стая, а в спалнята. Та връщам се аз, засичам се с брат ми на стълбите – той отива към гаража. Влизам в спалнята да си оставя якето и виждам някакъв непознат тип на средна възраст, който е застанал в една ниша зад гардероба. Пауза 3 секунди, в които осъзнавам какво се случва. Той почва да ми говори, че някакви цигани го гонели и се скрил в спалнята на баба ми и дядо ми, познавал ги. Опитва се да ме убеди, че нищо нямало да вземе и излиза на терасата на спалнята, може би с цел да изчезне оттам (действието се развива на 1вия етаж). Терасата обаче е остъклена и гледа към гаража, та вижда, че няма да стане и тръгва да излиза през вратата на спалнята. Аз някак си се опитвам да му препреча пътя като го бутам и той ме бута, нашите излязоха от стаята където живеят баба и дядо и стана ясно, че никой не го познава тоя човек. Хващам го и се опитвам да го държа на място, като през това време съм казал на майка да звъни в полицията. Човека се изплаши ужасно, почна да нервничи и да се съпротивлява още повече, като в един момент за мен беше невъзможно да го държа, бутна мен и баща ми, и изчезна през входната врата. Цялото това действие се развива за 2-3 минути. Майка ми е  вече 5 минути на телефона, от полицията и казали да изчака и слуша как 2ма полицаи си говорят по радиостанция за нещо, нямащо никаква връзка с подадения от нея сигнал. Мъжа избяга, аз не го гоних изобщо, майка ми затвори телефона и случая приключи.

По какъв друг начин можеше да се развие:

1. Мъжа да не е набит чичко на около 45, а хлапе, което аз да мога да задържа докато дойде полиция (с техните темпове може би поне половин час)

2. Мъжа да си е същия, но професионален крадец, а не аматьор. Да ми вкара един прав в лицето и да избяга пак. Или да е въоръжен.

3. Брат ми да дойде от гаража малко по-рано, да го хванем двамата тоя и пак да го държим докато дойде полиция.

За щастие или не случката приключи без инциденти, освен една изплашена баба. Кофти ми е, че не е на топло пича, кофти ми е и че се случват такива неща изобщо. Не знам дали да се радвам, че никой не пострада, или да обвинявам полицията, че не реагираха веднага. Ама дори да бяха дошли малко по-късно, аз нямаше да мога да дам подробно описание. Мъж на средна възраст, нисък и набит, с прошарена коса, черно шушляково яке и черен панталон. Направете ако можете портрет по това описание и се пазете от тоя човек. Или кажете на бабите си да заключват входната врата по всяко време.