red-star

Вчера беше девети. Честит девети септември! За някои честит, за други проклет. Аз имам някакъв фетиш към българския комунизъм, но не е никак сериозен. Фетиш, колкото да се интересувам от събитията в първите години от моя живот и 40тина преди това. Но далеч не съм комунист. Напротив, осъждам повечето действия като абсолутно неморални и ненормални.

На 10 Септември 2009 година се замислих за много неща. Обикновено мисля за много неща, като минавам покрай някой хранителен магазин. Не знам защо в България хранителните магазини продават всичко. Не само храна, но и ел. крушки, батерии и маркова водка. Като мина покрай някой малък хранителен магазин, усещам миризма на нещо между хляб и прах за пране. Именно тази миризма ме кара да се замислям за много неща, и точно това стана и днес.

Нещата за които се замислих са:

- Защо трябва да има хейтъри? Познавам много хора, които през по-голямата част от времето плюят някой или нещо. Абе харесвайте си ги тези iPhone-и, нищо против нямам, ама защо псувате останалите смартфони? Понякога това е несериозно и с цел да се поведе смешен или развлекателен разговор. Понякога обаче е сериозно и тогава е лошо.

- Защо сноуборд екипировката в България струва 3 пъти колкото тази в Щатите? Нямам отговор на това, може и да има икономическа причина. Само недейте да критикувате пак България и да казвате, че в тая държава нищо не става – търговците са виновни за надценките, не държавата. Дон’т би хейтин.

- Защо хората могат да споделят съкровени лични неща във Фейсбук и Туитър, но не и на кафе, когато се видят с приятелите си? Тези социални мрежи наистина се отразяват зле на стария но толкова по-ефективен и интересен начин на общуване – говоренето. Обаждайте се по-често на приятелите си вместо да им пишете по стените. Също така излизайте по-често.

Аз съм доволен от моя девети. Дано и вие сте останали доволни от вашия. А, и честито метро!