Дисклеймър: Както казва пеперудатаисбек (няма линк, защото не искам да има, пише вулгарно и брутално), ще сте по-щастливи от живота, ако си повтаряте, че всичко написано в тази статия е фантазия.

money_tree1

Отидохме на обяд. Говорихме си за неравноправието в нашето общество, за това как се отнасяме с циганите. В един момент стигнахме до циганските черти у българите и това как те сами прецакват системата. Моето мнение ли?

  • Циганин който не си плаща тока, трябва да няма ток. Трябва да му го спрат, както го спират и на българите.
  • Българин, който има незаконна барака (или палат), не трябва да я има. Трябва да му я/го бутнат, както ги бутат и на циганите.

Не може всички да искате циганите да се цивилизоват и да станат нормална част от обществото, след като това общество не ги приема като равноправни… защото не били достатъчно част от обществото… и така… яйцето или кокошката. За мен един циганин който бърка във варела за манжда е много по-приемливо явление (демек не ми пречи), отколкото един българин, който не си плаща билета в градския транспорт. Не за друго, а защото втория краде от държавата, следователно краде от мен. Аз съм държавата. Като й се сърдите следващия път си го повторете – държавата съм аз.

Аз съм, щото си плащам тъпите данъци, без които няма как да функционира нищо. Няма как баба ми да взима пенсия, няма как да пътуват влакове и да се строят магистрали, докато всички вие не почнете да допринасяте за общото. Нашето общо, а не тяхното. Няма тяхно. И вие, и тези които служат на всички нас в парламента. Pay the fucking money!

И не ми излизайте с продънени аргументи, че не плащате заради качеството на услугата, шот мога да споря с години. Как, мамка му, да се подобри тая услуга, след като не плащате за нея, а? Бог от небето ли да ви пусне новите автобуси? Или да убие с гръм всички улигОфрени дето карат като луди и правят задръствания? Сиренето е с пари. Евтиното е нормално да е гадно. Така че или се примирете, че не плащате нищо и получавате продукт-боклук, или искайте хубаво и плащайте за него.

Нямате пари? Ами защо нямате? Това, че си беден не е оправдание. Изкарайте ги тия пари бе хора, кой ви спира? Акъла ви спира, как кой. Много съм афектиран докато ги пиша тези разбъркани мисли, и още повече се афектирах от статията на Пламен по въпроса. Както казва пича, богатството е избор. Ако преди 5 века това да си богат е зависело от това какъв си се родил, сега не е така. Возниак докато работел по първия епъл нямал кинти за хардуер и взимал ненужни платки от дневната му работа, слагал ги в дървени кутии собствена изработка и си направил версия 0.1 (Това го пише във “Founders at Work” в интервю с него). Нямал кинти ама имал акъл.

Кво ви пречи да си намерите добре платена работа? Имате образование, ама не ви оценяват? Еми кво правите в ПеВеЦе, да се блъскате с останалите стриди и да взимате хикс минус едно кинти, докато не се харесате на дългогодишния менажер-зъбно-колело-в-машина, от който ви зависи мизерната заплата? Там не оценяват, там експлоатират. В корпорация – бюрокрация. Стига с тая слава, стига с работа за име и CV, и стига блъскане без резултат в машината на злото. Направете си свое нещо или отидете да бачкате в нещото на някой друг, но личното му нещо, не голямата му машина за пари която ви поглъща и изплюва с малко повече кинти и много по-недоволен.

Общо взето… като се чета кво съм написал досега, всичко се свежда до това колко искаме да се променим. Като на село няма работа, отидете в града. Не ви дават пари като магазинер? Не бъдете магазинер. Нямате образование? Ами учете. Ама няма как да стане ако не се промените; няма как, ако правите същото с месеци и години наред и чакате Бойко да действа, за да ви стане по-хубаво. Не. Вие действайте! Бъдете по-добър от всеки конкурент! Като не ви взимат на работа, дайте толкова от себе си, че да не могат да си позволят да не ви вземат! Размажете всички останали конкуренти! Бъдете най-добрите! Разчитайте на себе си! Развивайте се! Вземете си това което искате, като направите невъзможен неуспеха… като се променяте!

“Ама не е лесно.” – Еми не е! Затова сте по-добри, защото правите трудното, което повечето хора не захващат. Ако искате лесно, не се променяйте… стойте си. Само моля не ми се оплаквайте. И не обвинявайте държавата, защото аз съм държавата.. и ако крадете от държавата, крадете от мен. А аз се променям… колкото мога… и не търпя.

Now go and get the fucking money!