Archive for February, 2008

Кен Ли и езиците за които още не знаем

Имало едно време едно шоу. Шоуто се казвало Music Idol 2 и се провеждало в една много незначителна и луда държава. Тази държава се характеризирала с голямата простотия на населението си и обикновено по националните медии се въртели материали които биха разплакали от смях един средностатистически човек.

Случвало ли ви се е толкова да харесате някоя песен, че да я пеете без да знаете текста? А случвало ли ви се е толкова да харесате някоя песен, че да почнете да пеете на друг език? На мен не още, или поне второто.

И така. Аплодисменти… за човека който си купи карта за фитнес и наистина я използва. Аплодисменти… за момичето, което не се прави, че разбира черен квадрат. Аплодисменти… за тези които знаят какво искат. Аплодисменти… да станем на крака… за тези, които пеят без да знаят текста. Аплодисменти… за простотията. Ту ли бу ди бу дай чюууу.

Ето я и нея – Кен Ли

За първия човек и ябълките

Apple1

Мисля да се отклоня малко от българския в този пост – линка е към една приказка на английски. Извинявам се предварително на липсващите засега читатели които не знаят този иначе толкова симпатичен език. Ето и линка и тайната за успеха на Стив Джобс :)

http://museumofmodernfiction.wordpress.com/2008/02/10/adams-apple/

Картинките в този пост са от http://www.h4x3d.com.

Реклама на Firefox

Мисля, че в България също трябва да има закон, който да позволява използването на конкурентни марки в реклами. Така са създадени едни от най-яките кампании и не знам защо ние трябва да го пропускаме. Вижте “Get a MAC” примерно. Представяте ли си какво би станало с Мтел и Глобул? Та ето ви още едно подобно за Firefox. Enjoy!

Firefox Ad

Инженер Донев

Тоя е луд, определено. В момента, в който някой разбере правилата викайте да играем :)

http://vbox7.com/play:00286770

Простотия

По първоначални данни, това е гръцко. Еми не знам, все си мислех, че подобни простотии ги има само в БГ.

http://bnenova.blogspot.com/2008/02/blog-post_14.html

Японец Говори и Псува на Български

Айде отново малко хилеж – ЦЪК!

PS: Не може да се гледа директно в блога, защото има някакъв проблем с интеграцията vbox7 и wordpress

207 човека симулират замръзване…

Не бях виждал нещо толкова мащабно…изроди!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jwMj3PJDxuo]

Altered State

Оставихме Мила да си лакира ноктите в предишния пост и коментарите към него. След 2 водки и 15 минути свеж въздух единствения въпрос, който ми се върти в главата е защо Мила си лакира ноктите (както повечето жени), а мъжете не. Също така защо Рик Гомес обича да играе електронни игри (както повечето мъже), а жените не? Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния! (между другото това е четвъртото чудо на цивилизацията – нота бене).

Иска ми се да имам web cam. Имам, ама е в една друга стая пълна с разхвърляни чехли по пода и спящи родители. Ако имах web cam щях да снимам две плюшени играчки и да ги пусна като ботове в някой онлайн порно видео чат. Напоследък има едни такива таргетирани реклами на подобни неща с текст от сорта на “Find a partner for sex in Blagoevgrad!”. Та ако бяха сложили на картинките плюшени играчки или някакви хентаи мацки щяха да ме привлекат с абсолютно същия успех.

Искам също така да си обогатя БГ речника, че нещо забелязвам ми е обеднял. Хубави думи като ticket и approve вече нямат аналог при превод, поне при мен. Лошо! Мога да си инсталирам някой Фейсбук апп и да установя каква ми е “картинната самоличност”. Мога и да умра от чувство за несвършена работа и да си го изкарам на Сергей Иванов в следващия живот. Но не искам. Искам да си пиша постове в блога след една добре прекарана вечер/нощ, да си имам чувство за несвършена работа (ЕДНА дума за това трябва да има в българския), и да се радвам на приятелите си, на направените неща и на сбъднатите мечти. Искам и да се науча да слушам сърцето си поне 2 пъти по-често отколкото сега. Това би било най-трудното нещо предприемано от мен някога…. май.

Еми altered state, хора. Не се сърдете на мен, а на Коен.